Tarieven

Voor vragen over de tarieven, uw mondzorgrekening of uw zorgverzekering kunt u op deze pagina terecht. Uiteraard kunt u ons altijd telefonisch bereiken. Wij helpen u graag.

Klik op het onderwerp waarover u meer wilt weten

Vragen over uw factuur

In onze praktijk geven wij u graag alle aandacht en zorg die u verdient. Het versturen van facturen en de administratieve verwerking van betalingen hebben wij daarom uitbesteed aan Infomedics. Voor vragen op het gebied van facturen verwijzen wij u dan ook door naar hun servicedesk, die u zowel telefonisch (via 036 - 20 31 900) voor €0,35 per gesprek) als via de mail (rekening@infomedics.nl)kunt bereiken.

Betalingsregeling

De ontvangen factuur betaalt u aan Infomedics.nl op rekeningnummer NL34ABNA0243240058  t.n.v. Infomedics Factoring B.V. Infomedics hanteert een betalingstermijn van 30 dagen. Lukt het niet om op tijd te betalen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de servicedesk van Infomedics, telefonisch (via 036 - 20 31 900 voor €0,35 per gesprek) of via de mail (rekening@infomedics.nl). Zij kunnen u helpen met een betalingsregeling.

Nota’s declareren

Het declareren van nota’s verloopt uitsluitend via Infomedics. Wij declareren niet meer rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. Infomedics declareert de nota bij uw zorgverzekering, die vervolgens het deel waar u recht op heeft uitbetaalt aan Infomedics. Van Infomedics ontvangt u een factuur van het deel dat u zelf moet betalen. Deze factuur betaalt u rechtstreeks aan Infomedics.

Privacybescherming

Infomedics is een professioneel en betrouwbaar bedrijf. Zij zijn op dit gebied gespecialiseerd en zij hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacygevoelige gegevens. Het bedrijf is ISO27001 gecertificeerd, net als alle dienstverleners die Infomedics inschakelt om uw rekening te kunnen maken en versturen. Deze certificering wordt elk jaar opnieuw beoordeeld en vernieuwd. Meer over privacybescherming leest u op www.infomedics.nl/privacy.

Tarieven op uw zorgrekening

Uw rekening is opgebouwd uit de verrichtingen die wij tijdens de behandeling hebben uitgevoerd. Bij elke verrichting hoort een vast tarief dat door de Nederlandse Zorgautoriteit is vastgesteld. Wilt u weten welke tarieven voor tandheelkunde er zijn? Kijk dan eens op www.allesoverhetgebit.nl.

Materiaal- en techniekkosten 2022

Ieder mens is uniek. En daarmee ook iedere tandheelkundige behandeling. Om daar zo goed mogelijk invulling aan te kunnen geven heeft de Nederlandse Zorgautoriteit bepaald dat bij  bepaalde behandelingen materiaal- en techniekkosten additioneel in rekening moeten worden gebracht. Hierdoor krijgt u als patiënt meer keuzemogelijkheden om die behandeling in te vullen.

Om u vooraf inzicht te geven in de mogelijkheden en de daarbij behorende prijsindicatie, hebben wij een overzicht samengesteld. Hierin zijn de meest voorkomende behandelingen opgenomen. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Bekijk hier de tabel met prijzen.

Indien er sprake is van een tandheelkundige behandeling waarbij materiaal- en/of techniekkosten in rekening worden gebracht, krijgt u hiervoor een individuele prijsopgave of kunt u hierom vragen.

Uw rekening op papier of online

Wilt u uw rekening online afhandelen? Dan hebben wij uw e-mailadres en mobiele telefoonnummer nodig. Infomedics gebruikt deze gegevens om u veilig toegang te verlenen tot het online portaal waar uw rekening klaarstaat. Als u inlogt op uw Infomedics portaal, vult u de SMS-code in die u van Infomedics ontvangt. Ontvangt u uw rekening toch liever op papier? Dan kunt u dat op uw portaal zo instellen.

Wat uw verzekering precies vergoedt

Tegenwoordig kunnen wij zelfs al tijdens de behandeling voor u bekijken wat u wel of niet vergoed krijgt, zodat u exact weet wat u zelf dient te betalen na afloop.

Verzekeraars bepalen in hun (aanvullende) verzekering welke vergoedingen er zijn voor de tandheelkundige behandelingen. Een aantal verzekeraars vergoedt alle kosten tot een bepaald bedrag. Andere verzekeraars hanteren een maximale vergoeding per behandeling. Dat kan betekenen dat u als patiënt het verschil moet betalen wanneer een behandeling hoger uitkomt dan de maximale vergoeding. Let dus goed op de vergoeding voor tandheelkundige zorg in uw verzekeringsvoorwaarden.

Voor personen tot 18 jaar valt onze behandeling in de basisverzekering. Deze wordt dan ook voor 100% vergoedt.* Personen van 18 jaar en ouder kunnen zich aanvullend verzekeren voor tandheelkundige hulp. De vergoeding vanuit de aanvullende verzekering is afhankelijk van het verzekeringspakket dat u heeft afgesloten. Wilt u daar meer informatie over? Dan kunt u bij uw zorgverzekeraar terecht.

*Orthodontische behandelingen bij personen tot 18 jaar worden niet uit de basisverzekering vergoed, maar uit de aanvullende verzekering van één van de ouders.