Kindertandheelkunde

Gaatjes in het melkgebit voorkomen? Kom dan gerust met uw kinderen langs bij onze speciale mondzorgverleners. Zo zijn ze van jongs af aan gewend aan het tandartsbezoek en zullen ze zich helemaal op hun gemak voelen.

Het eerste tandartsbezoek

Al vanaf twee jaar zijn kinderen meer dan welkom voor een controle. Onze mondzorgverleners nemen de tijd om uw kind op een begrijpelijke en speelse manier te laten zien wat een tandartsbezoek inhoudt. Samen zorgen we ervoor dat uw kinderen van jongs af aan op hun gemak zijn tijdens een tandartsbezoek.

 

Tips voor jonge kinderen

Bij zeer jonge kinderen zijn behandelingen meestal niet nodig. Wel is het belangrijk om de tandarts te laten kijken of het gebit in orde is. Daarbij voorziet de tandarts u als ouder van adviezen en voorlichting. Met behulp van deze tips zorgt u ervoor dat uw kind het tandartsbezoek niet eng vindt:

  • Leg in kindertaal uit wat er gaat gebeuren en prikkel de nieuwsgierigheid;
  • Neem een knuffel mee;
  • Blijf als ouder bij de controle of behandeling aanwezig;
  • Laat de kindertandarts en verzorgende het woord doen, zij zijn gespecialiseerd in kindertandheelkunde en dus ook in het geven van de juiste uitleg;

Neem uw kinderen al vroeg mee, zodat ze kunnen wennen.

Behandelingen en controle

Tijdens een tandartsafspraak helpen we u om gaatjes in het melkgebit te voorkomen en we controleren de mondgezondheid van uw kind. Gaatjes beginnen meestal in de kiezen. Om pijn, ontstekingen en problemen in het volwassen gebit te voorkomen, zorgt de tandarts ervoor dat de gaatjes niet groter worden. Dit doet hij door de gaatjes schoon te maken en de kiezen te vullen. Ook voor speciale behandelingen op het gebied van mondhygiëne en preventie kan uw kind bij ons terecht.

Mondzorg Dogterom Kindertandheelkunde

Preventieprogramma voor kinderen

Wanneer uw kind last heeft van gaatjes, is het verstandig om deel te nemen aan het preventieprogramma Tandje Erbij. Wij werken bij Mondzorg Dogterom met de methode Gewoon Gaaf!. Kinderen tot 18 jaar ontvangen tijdens dat traject extra aandacht en adviezen rondom mondzorg. Wanneer uw kind een zeer goede mondhygiëne heeft en niet meer dan zes keer per dag iets eet of drinkt, is het ook voldoende om twee keer per jaar naar de tandarts te gaan.