Tandje Erbij

Wist u dat 56% van de Nederlandse kinderen al op 5-jarige leeftijd gemiddeld 8 gaatjes heeft gehad? En dat terwijl dit nergens voor nodig is, want gaatjes zijn eenvoudig te voorkomen. Ons preventieprogramma ‘Tandje Erbij’ helpt daarbij.

Gaatjes voorkomen

Gaatjes zijn bij kinderen eenvoudiger te voorkomen dan u denkt. U kunt gaatjes onder andere voorkomen door de volgende gewoontes te hanteren:

  • Al bij doorbraak van het eerste tandje starten met poetsen met fluoride tandpasta;
  • Kinderen niet al te vaak suikers laten eten of drinken;
  • Niet meer dan 6 eet- en/of drinkmomenten per dag bieden;
  • Vanaf de leeftijd van 2,5 jaar regelmatig de tandarts bezoeken.

Preventieprogramma Tandje Erbij

Om de bewustwording van een goede mondgezondheid te vergroten en kinderen vertrouwd te maken met de tandartspraktijk zijn wij het preventieprogramma ‘Tandje Erbij’ gestart. Ons doel is om het aantal gaatjes bij kinderen in onze praktijk te reduceren. Tandje Erbij is een preventieprogramma voor de kinderen tussen 2 en 9 jaar. Zij zullen op een opbouwende manier kennis maken met de tandheelkunde en u, als ouder, wordt gesteund daar waar nodig is.

Tandje erbij

 

Kennismaken met de tandartspraktijk

 
Tijdens het programma komt u als ouder met uw kind van 2 tot 9 jaar oud iedere 3 maanden in de praktijk langs. Op woensdagmiddag gaan de kinderen in groepjes van circa 3 personen de behandelkamer binnen waar 2 medewerkers van ons “Tandje Erbij-team” hen op een positieve en opbouwende manier kennis laten maken met de tandartspraktijk. Door de groepjes kunnen de kinderen op een ontspannen wijze bij elkaar meekijken en mogen ze zelfs “mee assisteren”.
Nieuw is de dinsdagmiddag en avond waar kinderen 1 op 1 aandacht van de kinderpreventieassistente van ons jeugdteam kunnen krijgen. Een leuke en laagdrempelige kennismaking die vooral gericht is op het wennen aan de tandarts en de aandacht voor het tanden poetsen. Een bezoek aan de tandartspraktijk kan ook leuk zijn.
Vanaf 9 jaar stromen de kinderen door naar de kindertandarts.

 

Geen enkele vraag blijft onbeantwoord.