Nazorg bij het vullen van een kies

Wanneer u uw kies heeft laten vullen bij de tandarts, is het mogelijk dat u achteraf milde pijn of gevoeligheid ervaart. Toch hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. Dit zijn namelijk normale gevolgen van de ingreep.

De reden voor napijn

Afhankelijk van de grootte en de diepte van het gerestaureerde defect ervaart u een bepaalde napijn. Wanneer het defect groter is, wordt er namelijk langer geboord. Ook boren we in dat geval dichter bij het zenuwweefsel.

Pijn na het vullen van een kies

Na de behandeling ervaart u wellicht een verhoogde gevoeligheid bij warmte en kou en voelt u ‘stroompjes’. Hier hoeft u zich echter geen zorgen over te maken, want dit is normaal. De pijn valt te beschrijven als scherp, dof of zeurend. U kunt daarbij duidelijk de pijnlijke kies aanwijzen. Soms kan deze pijn wel vier tot zes weken aanhouden. Toch gaat het meestal om milde pijn waarbij geen pijnstillers nodig zijn. Het zenuwweefsel herstelt zich namelijk vrij snel.

Heeft u het idee dat de pijn heftiger en langduriger van aard wordt? Dan is het aan te raden om contact met ons op te nemen. 

Neem contact met ons op