DSD

Een regelmatig en fraai gebit: dat wil natuurlijk iedereen. Wanneer u niet het geluk heeft dat u hier van nature over beschikt, kunt u kiezen voor esthetische tandheelkunde. Eén van de nieuwste technieken op dat gebied is DSD, oftewel Digital Smile Design.

Wat is Digital Smile Design (DSD)?

Het perfecte gebit ziet er voor iedereen anders uit. De harmonie tussen het gebit, de mond en de gezichtsmimiek bepaalt namelijk welk gebit voor u de beste uitstraling biedt. Om de dimensies van de tanden en het karakter van het gezicht in kaart te brengen, maken we met behulp van DSD een video- en foto-opname. Dit doen we zowel vooraf als achteraf, zodat we de verschillen in bewegingen van de mond en de effecten van spraak duidelijk kunnen vastleggen.

Bekijk het eindresultaat vooraf

Op basis van DSD kunnen we voor iedereen een persoonlijke berekening maken van wat het perfecte eindresultaat zou zijn. Vervolgens tonen we door middel van bewerkte foto’s en een wax-up het eindresultaat vooraf aan de patiënt, zodat de uitkomst direct zichtbaar is. Op deze manier bieden we onze patiënten meer dan alleen voorlichting. 

U ziet exact wat het eindresultaat zal zijn.