Socketgraft

Socketgrafting is de tandartsbehandeling om het gat in het kaakbot, welke ontstaat na het trekken van een tand of kies, op te vullen en af te sluiten. Het doel van socketgrafting is het behoud van het kaakbot en het tandvlees.

Socketgrafting of socket seal?

Deze behandeling kent verschillende benamingen. Ook de termen 'Socket Seal', 'Ridge Preservation' en 'Socket Preservation' worden namelijk gebruikt om de behandeling socketgrafting mee aan te duiden.  

De behandeling socketgraft

Socketgrafting houdt dus in dat we het gat in het kaakbot vullen en afsluiten. Voor het opvullen van het kaakbot gebruiken we bij voorkeur donorbot (MinerOss van BioHorizons), afgedekt met een collageen membraan (Mem-Lok van BioHorizons) en een collageenplug (Collaplug van Zimmer of Bioplug van BioHorizons).

Tot slot worden het tandvlees en de membranen gehecht met een niet-oplosbare hechting. Deze hechtingen worden na 14-21 dagen verwijderd.

Bent u bloeddonor, dan is het na deze behandeling niet meer toegestaan om uw bloed te doneren. Voor verdere informatie verzoeken wij u om telefonisch contact op te nemen met uw bloedbank.

Met socketgrafting wordt het fundament gemaakt voor uw implantaat.