L-PRF

Een innovatieve techniek die veel potentie heeft in de tandheelkunde is L-PRF. Bij Mondzorg Dogterom maken we in diverse situaties gebruik van deze techniek. Omdat we hierbij enkel werken met materiaal dat eigen is aan de patiënt, is deze eenvoudige methode zeer veilig.

Wanneer gebruiken we deze methode?

Wanneer we delen van het kaakbeen moeten herstellen om tandimplantaten te kunnen plaatsen, gebruiken we tegenwoordig de L-PRF methode. We brengen de membranen aan op de juiste plaats en het lichaam geneest zichzelf. Deze methode passen we dus toe bij open wonden op een lastige plaats in de mond of in het kaakbeen. Ook gebruiken we deze methode om het wegkwijnen van kaakbeen na verlies van een tand te vertragen.

Hoe werkt de L-PRF methode?

Bij de L-PRF methode nemen we uw bloed af in eenvoudige buisjes. Vervolgens plaatsen we deze buisjes 12 minuten in een centrifuge, waarna zich in ieder buisje een slijmerige massa heeft gevormd. Van deze massa kunnen wij membranen maken die zijn opgebouwd uit een stevig fibrine-netwerk met daarin geactiveerde bloedplaatjes en tal van witte bloedcellen. De membranen reiken het lichaam diverse stoffen aan waardoor een wond zelfstandig kan genezen.

Een innovatieve techniek die veel potentie heeft.