Kronen, bruggen en onlays

Moet een groot deel van uw kies of uw gehele kies worden vervangen? Dan krijgt u te maken met de termen onlays, inlays, kronen en bruggen. Wij leggen u graag uit wat het verschil is tussen deze oplossingen en wanneer u welke behandeling kunt verwachten.

Wat zijn kronen?

Wanneer u te maken heeft met verzwakte of ontbrekende tanden of kiezen, bieden kronen en bruggen de oplossing. Een kroon is een porseleinen kapje dat over een tand of kies geplaatst wordt ter versterking of verfraaiing. Naast volledige kronen bestaan er ook partiële kronen, waarbij enkel het kauwvlak wordt overkapt.

Mondzorg Dogterom kronen en bruggen

Wat zijn bruggen?

Wanneer meerdere tanden of kiezen ontbreken, plaatsen we een brug. Een brug is een overspanning tussen twee tanden of kiezen waarbij er een dummy (neptand) tussen geplaatst wordt. Niet alleen ziet dit er beter uit, maar het zorgt ook voor een beter kauwvermogen. U kunt kiezen uit porseleinen kronen met een metalen onderlaag of een volledig keramische onderlaag. Deze laatste zorgt ervoor dat donkere randjes bij het tandvlees worden voorkomen.

Wat is een onlay?

Een onlay is een alternatief voor een vulling of een kroon. Een onlay herstelt - naast beide kanten van de tand - ook het kauwvlak van uw tand. Met behulp van een digitale scan maken we de onlay op maat. Vervolgens wordt deze in uw kies bevestigd en deels over uw kies geplaatst.

Kronen, bruggen en onlays kunnen jarenlang meegaan. Een goede mondhygiëne en regelmatige controle dragen hieraan bij.


Geniet van een natuurlijke uitstraling.

 

 reem 12