Algemene tandheelkunde

Wanneer u patiënt wordt bij Mondzorg Dogterom voeren wij tijdens het eerste bezoek, de intake, een mondonderzoek uit. Ook maken we eventueel röntgenfoto's. Samen nemen we de conditie van het gebit door, zodat we een persoonlijk behandelplan kunnen opstellen.

Halfjaarlijkse controle

Afhankelijk van de situatie van uw gebit bepaalt onze tandheelkundige medewerker het interval. Vaak is dit halfjaarlijks, maar het kan ook jaarlijks zijn. Tijdens de controle controleren we uw gebit zorgvuldig en maken we eventueel ook röntgenfoto's. Daarnaast updaten we het persoonlijke behandelplan. Uw wensen worden daar uiteraard in meegenomen.

Mondzorg Dogterom Algemene Tandheelkunde

Veelvoorkomende behandelingen

Onder algemene tandheelkunde valt in onze praktijk de periodieke controle, het vullen van gaatjes in tanden en kiezen en het plaatsen van kronen en bruggen. U kunt met uw gehele gezin bij ons terecht voor algemene tandheelkundige behandelingen. Met het oog op angstpreventie raden wij zelfs aan om uw kinderen al op jonge leeftijd mee te nemen naar de tandarts. 

 

Voorbehouden handelingen

Bij Mondzorg Dogterom zijn de (paro/ preventie) assistentes getraind en gekwalificeerd/ gecertificeerd om voorbehouden handelingen zelfstandig uit tevoeren.

Wat zijn voorbehouden handelingen?
Het vervaardigen van rontgenfoto's en lichtfoto's
Het geven van anesthesie (verdoving)
De BOP/ PPS meting (tandvleesscore)
Het verwijderen van tandsteen en tandplak
Het polijsten van tanden en kiezen
Voorlichting en instructie geven over gebitsverzorging
Het aanbrengen van fluoride
Het sealen van kiezen
Het aanbrengen van Cofferdam ( rubberlapje)
Het plaatsen van vullingen en deze afwerken
Spalkjes plaatsen
Het maken van noodkronen
Het nemen van gebitsafdrukken
Het verwijderen van hechtingen
Het uitvoeren van kleine reparaties aan en het polijsten van protheses, passen in was, verwijderen van drukplaatsen, rebasing plaatsen en controle bij prothese op implantaten
Recepten geven aan patiënt,afspraak voor implantologie

Deze behandelingen worden altijd uitgevoerd in opdracht van de tandarts, waarbij deze altijd fysiek inhet pand aanwezig is voor advies, overleg en de mogelijkheid van tussenkomst. De assistente informeert de patiënt dat zij de voorbehouden handeling uitvoert in opdracht van de tandarts en zal de patiënt om toestemming vragen voor deze behandeling.

 

Gun uw gebit de juiste zorg.